Vi har brug for at lade op så derfor Træk stikket

Ro i sindet – skaber ro i kroppen, og det er det der giver overskud.

Husker du, at give dig selv lov til at have et øjeblik hvor du ikke er i et højt tempo?billede af Tuelsø Sorø

Hvorfor skal vi trække stikket?

Det skal vi, for at få samlet op på os selv og få fokus på det der betyder noget i vores hverdag. Mange af os kører i hamsterhjul og når ikke altid det vi rigtig gerne vil. Vi tilsidesætter os selv og glemmer helt at vi også  har brug for at slappe af og være os selv. Vi glemmer at lave det der er sjovt og det vi godt kan lide. Det er det der giver os energi til at klare alt det sure.

Højt tempo og de mange opgaver/ting vi skal nå, gør, at vi har svært ved at finde et par minutter, hvor vi kan sidde alene og få ro i hovedet og lade op. Vi er super gode til at bilde os selv ind, at dét har vi ikke tid til. Vi skal have tid til det og vi har tid til det.  For det er her vi lader op, det er her vi får overskud til den travle hverdag og her hvor vi giver os selv plads til at tænke. Alle ting som gør at vi får overskud.

Det er livs-vigtigt. Sæt det i kalenderen.  Start i det små med at få faste ting noteret. Det kan være træning, gå tur med børnene. Når du fornemmer du får mere tid, sætter du flere ting i kalenderen.

Du vil opleve, at du på sigt får meget mere energi og plads til alt det uforudsete og du oplever ikke stress og dårlig samvittighed over ikke at nå det og slå til.

Når vi gør det

Forlader vi den stress og jag vi er midt i, hvilket gør at vores centralnervesystem falder til ro. Vi får ladt batterierne op og vi får mere overskud.

At trække stikket og dermed lade op kan være på mange niveauer. Det kan være en kort lur/powernap, en time eller to til et karbad, en dag eller to uden skærm, en uge eller længere tid væk fra arbejde.

Tiden er ikke alt-afgørende. Det handler om, at du giver dig selv en gave der holder i mange tider, dage eller uger. Vi får flere kræfter og mere energi.  Vi får overskud. Og med det får vi også et bedre helbred. Stress slider på alt. Hele vores krop er i overlevelsesberedskab og det går i sidste ende udover helbredet. Små og store pauser er super vigtige.

Giv dig selv lidt forkælelse, glæde og nydelse.

I blog indlægget “Mange bolde i luften” fortæller jeg om hvordan du kan lære at trække stikker og få mere overskud.

Vil du vide mere om hvad jeg gøre for dig og dit helbred så læse mere ved at følge linket behandlinger eller på min blog om andre emner som er godt for helbredet.