Mange bolde i luften – sådan trives jeg med det

Jeg elsker mit arbejde både som selvstændig biopat/naturopath, zoneterapeut og lønmodtager.

Jeg har mange jern i ilden. Jeg er farmor til Oskar, mor, hustru og datter. Jeg er begyndt at vinterbade og styrke træner udenfor 2 gangen om ugen. Alle ting som jeg sætter meget pris på og er heldig at have i mit liv.

Jeg kan lide at have mange bolde i luften og får det også til at hænge sammen. Kalender og god planlægning er alfa og omega for at enderne skal nå sammen for mig.

Selv om det er sjovt, (måske ekstra fordi det er sjovt?) har jeg også brug for at trække stikket. Ellers går det galt.

bolde_i_lufteJeg er heldigvis selv blevet meget opmærksom på signalerne og har lært at trække stikket. Det har været en hård omgang at nå der til, men jeg er der. Jeg har oplevet 2 omgange med stress, som har gjort at jeg har lært at sætte pris på mig selv og fundet ud af hvornår det er tid for mig at trække stikket.  Derfor er jeg begyndt at vinterbade og styrketræner udenfor.

Hvornår er det så tid?

Det er tid når min krop begynder at sige fra. Når jeg begynder at få ondt i ryggen, hovedp

ine og når jeg ikke føler mig udhvilet når jeg står op om morgenen.

Det er når jeg begynder at glemme ting, har svært ved at huske og når jeg begynder at tage flere opgaver ind end jeg har plads til og når jeg lover mig ud til mere end jeg kan. Så er det tid.

Når jeg så trækker stikket, vælger jeg at lukke helt ned for alt arbejde. Jeg r

ejser ofte langt væk (hvis det er muligt), hvor det kan være svært at få fat i mig. Jeg lukker ned for mail og telefon, for at få helt fred.

Det kan også være en weekend, hvor jeg ikke laver noget eller tager afsted på tur m

ed manden for at samle energi så jeg kan komme tilbage til hverdagen igen.  Tid hvor jeg får sovet, læst/hørt bøger, siddet og stirret ud i ingenting, spist god mad, fået god vin. . Faktisk behøver jeg ikke tage nogle steder hen, jeg sagtens sidde i haven når der tid for det eller sidde i min sofa eller gå en tur. Jeg er super god til ikke at lave noget.

Men hvorfor er det du skal trække stikket?

Det skal du, for at få samlet op på dig selv og få fokus på det der betyder noget i din hverdag. Du er sikkert en som kører i hamsterhjul og når ikke altid det du rigtig gerne vil. Du tilsidesætter dig selv, og glemmer helt at du har brug for at slappe af og være dig selv. Du glemmer, at lave det der er sjovt og det du godt kan lide.

Det høje tempo og de mange opgaver/ting du skal nå, gør, at du har svært ved at finde et par minutter, hvor du kan sidde alene og få ro i hovedet og lade op. Du er super gode til at bilde d

ig selv ind, at dét har du ikke tid til.

Du skal have tid til det, og du har tid til det.

For det er her du lader op, det er her du får overskud til den travle hverdag og her hvor du giver dig selv plads til at tænke.

Alle ting som gør at du får overskud.

Det er livsvigtigt. Sæt det i kalenderen.

Start i det små med at få faste ting noteret.

Det kan være træning, gåtur med børnene.

Når du fornemmer du får mere tid, sætter du flere ting i kalenderen. Du vil opleve, at du på sigt for meget mere energi og plads til alt det uforudsete og du oplever ikke stress og dårlig samvittighed over ikke at nå det og slå til.

Når du trækker stikket forlader du den stress og jag du er midt i, hvilket gør at vores centralnervesystem falder til ro. du får ladt batterierne op og du får mere overskud.

At trække stikket kan være på mange niveauer. Det kan være en kort lur/powernap, en time eller to til et karbad, en dag eller to uden skærm, en uge eller længere tid væk fra arbejde. Tiden er ikke altafgørende. Det handler om, at du giver dig selv en gave der holder i mange tider, dage eller uger.

  • Du får flere kræfter og mere energi.
  • Du får overskud. Og med det får du også et bedre helbred.

Stress slider på alt. Hele kroppen er i overlevelsesberedskab og det går i sidste ende udover helbredet. Små og store pauser er super vigtige. Giv dig selv lidt forkælelse, glæde og nydelse.

Ro i sindet – skaber ro i kroppen, og det er dét der giver overskud.

Så træk stikket. Bare engang imellem.

Hvis du mærker det er svært at trække stikket, og vil du have hjælp til at få mere overskud, så tag fat i mig – jeg hjælper gerne med at finde en måde du kan skabe overskud i din hverdag.

Du skal altid være opmærksom på dit helbred. Søg altid professionel rådgivning, hvis du er i tvivl.

Læse evt. mere her om mine behandlinger.