Hvad er en biopat?

En Biopat/Naturopath IBM er en behandler, som arbejde ud fra filosofien om, at i samarbejde med klienten at danne sig et overblik over, hvilke belastende faktorer, der kan påvirker kroppens evne til at bevare eller opnår så god en sundhedstilstand som muligt.

En Biopat/ Naturopath IBM tager udgangspunkt i kroppens evne til at helbrede sig selv, når den udsættes for belastninger. Belastninger som f.eks. mentale eller følelsesmæssige udfordringer, virus og skadelige stoffer fra omgivelserne. Belastninger som påvirker kroppens organer, nerve-, hormon- og immunsystem.

I følge biopatien kan de belastende faktorer opdeles i 6  forskellige belastninger

  • Mikrobiologiske – er der bakterier, vira eller svampe, som påvirker slimhinder og immunsystemet i en ugunstig retning?
  • Fysiske udfordringer som arbejdsstillinger, mangle på frisk luft og søvn,
  • Kemiske belastninger som mangle på vitaminer og mineraler, fedtsyrer og forgiftninger som fx sprøjtemidler, tilsætningsstoffer, medicin ect.
  • Mentalbelastninger som psykiske traumer og belastninger som stress.
  • Psykiske belastninger som fortidens traumer, nutidens konflikter, livs forhold og sociale forhold ect.
  • Konstitutionelle, medførte – nedarvede gener,  fødselsforløb  ect.

Når belastningerne tager overhånd kan der være brug for at styrke kroppen. Det kan gøres ved hjælpe af  kost og tilskud i form af lægeplanter, kosttilskud, fedtsyrer, udrensninger, vitaminer og mineraler for at genopbygge og stabilisere kroppen til at komme tilbage til en naturlig balance.

Ordet biopat er et græsk sammensat ord af bios som betyder liv og patos som betyder lidelse.