Nej – Et lille ord der er så svært at sige

Nej – et vanskeligt ord

Vi skal øve os i at bruge ordet Nej og mene det.  Øver vi os ikke så kan vi ende med at have ondt i maven, træthed og blive irritabel.

Det er så svært

at sige nej og mene det. Men der er rigtig mange fordele ved at lære at bruge ordet. Du bliver tydelig og har større muligheder for at blive accepteret for den du er. Du slipper Bare sig nejfor at, andre skal gætte, hvad du egentlig mener, og derfor bliver dine relationer stærkere.  Og så opnår du et større selvværd.

Vi skal gøre det på den rigtige måde

Men det er vigtigt at vi får sagt nej på en god måde.

Først og fremmest må vi tro på, at det er ok at sige nej. Vi må blive bevidste om, hvorfor det kan være en god ide at sige nej. Vi skal ikke bare sige det  ude at mene det eller for at være trodsig.

Vi siger nej, fordi vi har mærket et behov, og det behov skal respekteres. Vi skal respektere vores grænser ved at sige nej. Det gavner også de andre.

Vi har alle grænser, nogle mere tydelige end andre. Erkend, at du ikke altid er enig med andre, og stol på, at det du siger og gør, er godt. Du træffer et valg, når du siger nej, og det er ok.

Det skal gøres kort, ved fx at sige ”tak fordi du spurgte…”og sig tingene ligeud klart og ærligt.

Du skal ikke undskylde og give lange forklaringer og specielt ikke give skylden på en anden. Tal med varme i stemmen og langsomt så, nejet ikke kommer til at lyde aggressivt.

Gør det med kærlighed, så er den andens reaktion ikke din skyld.

Det er rigtigt hårdt arbejde at lære bruge ordet nej. Når det først er lært,  så får vi en helt anden energi, en styrket selvrespekt og et bedre selvværd.

I blogindlægget “Nej – Hvornår har du sidst sagt det?” har jeg skrevet om hvor svært det er og hvordan du kan blive bedre til det.

Vil du vide mere om hvad jeg kan gøre for dig og dit helbred, så læs mere ved at følge linket behandlinger eller læs andre emner på min blog.

Følg med på Facebook eller Instagram