Overhører du din bils advarselslamper?

stress af - se på solnedgangStress er mange ting og et vidt begreb. Stress kan opleves som hovedpine, indre uro, rastløshed, hjertebanken, søvnløshed, smerter i kroppen, mavesmerter eller træthed. Stress opfattes forskellige fra person til person. Det vil sige, at der ikke er en rette snor i hvornår en person er stresset. Stress er ofte misbrugt ord, det bruges i mange sammen hæng og ofte når vi har travlt.

Vi opdager alt for sent at vi har stress og faktisk er der mange er slet ikke klar over at de har stress.

Faser af stress

I min verden som biopat opdeler vi stress i 4 faser.

Den første fase er hvor der opleves træthed, øget muskelspændinger, hovedpine, ondt i skulder, ryg og nakke. Almindelig utilpashed. Der skal tages hånd om det og her er det ganske ufarligt. Men bliver der ikke taget hånd om det kan det udvikle sig til flere gener.

Tager vi ikke hånd om de først signaler, overgår vi til den anden fase hvor vores humør dårligt, mavesmerter opstår, der kommer hjertebanken når noget skal laves, der kan opleves koncentrationsbesvær. Vores krop begynder at blive træt, der står akutte infektioner, er kronisk træt, oplever diffuse symptomer som fx summen i hovedet, alt sammen noget der ikke kan stilles en medicinsk diagnose på.

Næste fase, hvis vi bliver ved med at overfører signalerne, er hvor det er svært at styre sin vrede, uvenskab opstår med de nærmeste, man trækker sig fra familie, venner og kollegaer. Humøret er dårligt, der opleves sorgfuldhed, man melder fra til sport og andre arrangementer.

Nu er vi komme helt frem til hvor motoren er ved at brænde ud. Det er hvor kroppen nu har opbrugt alt hvad der har været af overskud, vitaminer og mineraler og kroppen kollapser. Der sker et sammenbrud fysisk, psykisk og socialt. Der opstår nervøst sammenbrud, depression og der kan opstår kroniske og fysiske sygdomme.

Det mærkelige ved stress er, at ikke alle opdater at de har stress før de kommer til fasen hvor motoren er ved at brænde sammen. Årsagen til det kan være at signaler fra kroppen altid har været svage, at symptomer på at der er noget galt ikke har været tydelige, at vi overhører symptomerne fordi vi ikke vidste de var vigtige her og nu.

Smertestillende, sovemedicin, anden medicin som dæmper eller helt fjerne symptomerne er med til de svage signaler fra kroppen. Lige nu og her er det betryggende og godt men på længer sigt er det skadeligt for kroppen.

Stress i kortere perioder

Vores krop er sådan indrettet, at den kan holde til stress i mindre perioder. Men går der længere tid begynder kroppen at fortælle, at nu har den fået nok de belastninger du byder den. Der kommer nu en masse symptomer frem som man ikke har haft før.

Lyt til kroppen, den ved hvilken tilstand den er i. I stressede perioder opstår mangler på vitaminer, mineraler og andre næristoffer som er med til at holde kroppen i gang.

Når vi er i en stress tid opstår en onde cirkel med dårlig kostvaner, maden bliver ikke tygget ordentligt, øget brug af stimulanser, kaffe, slik, cigaretter, vin, øl, dårlig søvn, m.v.

Zoneterapi og biopati kan ikke fjerne stress, men kan lindre symptomerne så fokus kan sættes ind der hvor stressen har sit udspring. Det kan være svært at sige hvor det stressen stammer fra. Det kan være enten arbejdet, problemer på hjemmefronten eller noget helt tredje som kan være årsagen.

Du skal altid være opmærksom på dit helbred. Søg altid professionel rådgivning, hvis du er i tvivl.

Du er velkommen til at booke en tid og få en snak om hvordan jeg kan hjælpe dig. Læse mere her om mine behandlinger.