Ser du godt ud?


Ja vil de fleste nok svarer. Men nu handler det ikke om hvordan vi rent faktisk ser ud (vores udseende) men om hvordan vi ser med vores øjne.


Jeg kigger tit mig selv i øjnene og tænker at det er utrolig at øjet er så fantastisk. Det er ikke særligt stort og alligevel er det et vigtigt organ. Faktisk måler det ca. 2,5 cm og vejer ca. 7,5 gram. Ikke meget for så vigtigt organ. Der er kæmpe forskel på vores øjne. Heldigvis.

Faktisk kan øjet sammenlignes med et kamera, hvor du kan stille skarpt og se gennem. Her bliver linsen indimellem også grumset eller uskarp. Det samme sker for vores øjne.


Jeg har ikke specielt tænkt over at det er vigtigt at passe på synet. Jeg har taget det som en selvfølge at jeg kan se og læse alt jeg vil. Men det er det ikke en selvfølge. Det har jeg selv opdaget.


I min familie bruger vi alle briller eller linser. Jeg har selv været meget opmærksom på at få mine børn testet og undersøgt jævnligt i forhold til synet og jeg ved bl.a. at min mormor har fået operation for grå stær. En af de sygdomme der kan ramme øjet. Udover grå stær findes også en grøn stær. Jeg har set et par stykker i min klinik der har fået AMD som også findes i en våd og en tør udgave.

Selv stiller jeg utroligt store krav til mit syn. Det betyder, at jeg gerne vil se det samme som da jeg var ung. Det er nu jeg skal sige, at min optiker ofte føler sig udfordret.

Hvornår

Omkring de 40 år fik jeg mine første skærmbriller. Jeg blev træt i øjnene når jeg sad ved skærmen, når jeg så tv, læste og brokkede mig over de modkørende om natten. Efter nogle år havde jeg både læsebrille og skærmbrille. Det var noget af et kaos når jeg sad på arbejdet og skulle kigge ud og op på de der kom, og samtidig arbejde på skærmen. Det holdt jeg hurtigt op med. Så nu har jeg briller med glidende overgang så jeg ikke skal skifte briller hele tiden. Det gør det noget lettere i hverdagen.


Nu jeg stiller så store krav til mit syn, kræver det også at jeg kigger på maden. Brillerne kan ikke stå alene.

Jeg har særligt fokus på at spise grønne bladgrønsager som grønkål, broccoli, sølvbede, spinat og rosenkål, da de indeholder lutein og zeaxanthin som forskerne har fundet ud af har en gavnlig effekt på øjets nethinde som har stor udskiftning af celler.

Det er ikke nok bare at spise grønne bladgrønsager. Jeg selv går til kontrol hvert år hos min optiker for at sikre mig, at jeg ikke får nogle øjensygdomme.

Har du fokus på dit syn?

Kontakt en Biopat/Naturopath ibm, der kan hjælpe med at finde den rette kost. Du kan læse mere om hvordan jeg som Biopat/Naturopat arbejder her.