Misforstår du, hvad kroppen fortæller dig?

 mavesæk_med_tale_bobler
Vores krop sladder. Tænk en gang. Vi er så heldige at have en krop der sladder når vi ikke selv lytter til de signaler kroppen udsender.
Din krop begynder at give lyd fra sig, når den bliver behandlet forkert. Små signaler kan ende med en fejltolkning, hvis du ikke øver dig i at lytte til kroppen.
Lytter du til din krop, kan du med stor sandsynlighed opfange og forebygge en del ubalancer i kroppen.
Hvordan lytter du så til din krops signaler? Det kræver ikke det helt store. Det kræver blot du forstår det sprog kroppen sender dig så de ikke bliver fejltolket.
En af de fejltolkninger der kan være
Når kroppen sender dig et signal om at være konstant sulten. Så tror du, at kroppen signalerer at den skal kage, slik, chips eller andet sødt. I virkeligheden fortæller din krop dig, at den mangler noget. Det er ikke nødvendigvis kage, slik m.v det kan være søvn, god og nærende kost.
Et andet signal du misforstår er, når kroppen kalder på kaffe, sodavand, energidrik eller andet koffeinholdigt så misfortolkes det til et lavt energi niveau og derfor er der brug for et hurtigt sukkerfix.
Hvordan finder du så ud af hvad det er du mangler når kroppen fx føler konstant sult eller hele tiden har et lavt energi niveau?
Begge signaler kan være tegn på manglende søvn og flere andre elementer.

Sover du 7-8 timer som det anbefales?

Fornemmer du, at søvnen er god, så kan det ikke være søvnen den er galt med.
Sover du til gengæld 6 timer og mindre eller er vågen flere gange i løbet af natten, kan det godt være den manglende søvn kan skyldes kage, slik eller andet der gør at du føler dig træt fordi du har fået forkert mad i løbet af dagen.

Er din kost optimal?

Din kost kan være årsag til at du konstant har et lavt energi niveau eller du konstant er sulten. Kig på kosten. Spiser du varieret, sundt og regelmæssigt? Hvis ikke kan det være her du skal sætte ind.

Bevæger du dig nok eller for meget?

Dit fysiske aktivitetsniveau har også indflydelse på din krop. Bevæger du dig hver dag eller er sofaen din bedste ven? Bevæger du dig for meget så du er overtrænet, og så kan din krop ikke restituere sig og derved kommer den i ubalance.
Inaktivitet og overaktivitet kan være med til en konstant sult eller lavt energi niveau.

Har du for meget om ørerne?

Har du en travl hverdag, for meget om ørerne, er du stresset eller bare svært ved at
slappe af kan det også være med til at sende fejlagtige signaler som konstant sult og lavt energi niveau.
Lær at lyt til din krop. Udforsk de signaler den sender dig. Overhør dem ikke. Det handler om din livskvalitet og velvære.

Er du presset

Travlhed, stress og overbelastning kan let udløse en følelse af sult eller meget lavt energi niveau. Dette også selv om du lever sundt, får nok søvn, er aktive og spiser en sund og varieret kost.
Mærk herefter om du har for meget at se til i det daglige.

Stop op – mærk din krop – den fortæller dig hvordan du har det.

Har du brug for mere information om hvad urter, vitaminer og kost kan eller har du brug for en konsultation kan du læse mere om hvad jeg tilbyder ved at følge linket behandlinger.