Kanel et fantastisk krydderi med mange muligheder

Kanel er godt for helbredet

kanel stænger

Kanel et helt fantastisk krydderi og hører  julen til og bruges også i andre sammen hæng. Det er et krydderi der bruges til meget forskelligt. Læs længere nede i opslaget.  Faktisk kan det spises året rundt, men ofte bliver kanel forbundet med julen.
Kanel er godt for helbredet, ved at have god indvirkning på fx blodsukkeret, godt for fordøjelsen, fyldt med antioxidanter og den mest positive effekt har kanel på diabetes type II og er rigtig god til hæmmer appetitten. Ikke mindst er kanel godt ved forkølelser og hoste. 

Hvor kommer det fra

Kanel er en plante, faktisk et træ som kan blive mellem 10 – 15 menter højt. Kanel kommer fra træets inderste bark. Kanel har været  kendt og værdsat siden oldtiden.   Bladene på træet er ovale og lange og selve blomsten er grønlig i farven. På træet kommer der også små lillabær. Disse kan dog ikke spises.

Hvor anvendes det

Kanel smager dejligt og har mange anvendelses muligheder. Vi bruger det i glögg, til kager som fx julekager, gifler, knækbrød, i orientalske retter, på mandler der er vendt i chokolade og på friske skiver af æbler og ikke at forglemme på risengrøden. 
Bruges også til at søde med. Det kan være i smoothie og kaffe. Bruges også i forskellige te.  Kanelstænger kan bruges i vand fx sammen med lakridsrod.
Findes i stænger og som pulver. Stængerne bruges hele som pynt på dekorationer og som smagsgiver i drikke og lager til syltning. Her tænker jeg særligt på syltede grønne tomater.

Hvad skal du være opmærksom på

Når du skal købe kanel skal du være opmærksom på, at der findes to varianter. En ægte kanel som kommer fra Sri Lanka og Cylon. Der findes også  Kassiakanel som er en billig variant til den Ægte kanel.
Gå efter den ægte og gerne økologisk. Den ægte kanel har en kraftig, sød, varm og aromatisk smag modsat Kassiakanel som er mildere og nøddeagtig i smag. Den er i den dyre ende men det hele værd. 
Kontakt en Biopat/Naturopath, der kan hjælpe med at finde årsager til eventuelle skjulte problemer. Du kan læse mere om hvordan jeg som Biopat/Naturopath arbejder her