Immunforsvaret – 10 gode råd

Immunforsvaret

Immunforsvaret er med til at holde sygdomme for døren og er derfor en vigtig faktor i vores helbred.

10 g0de råd der kan være med til at bidrage immunforsvarets normale funktion.

Nattesøvn

Nattesøvnen er en vigtig faktor.  Du skal meget gerne sover mere end 7 timer ad gangen.  Man kan ikke sove på forskud eller indhente søvnen.  En stabil søvnrytme, hvor du går i seng og står op på sammen tid hver dag. Også i weekenderne.

Stop stress, vær glad og hav et positivt livssyn

Stress har en kedelig indvirkning på vores helbred. Når vi er stresset dannes et stresshormon som forstyrre de hvide blodlegemers arbejde.

Nedsæt stress, slap af og vær glad. Du kan fx gå til yoga, meditation og en god gå tur.

Hvis du er positiv og et glad menneske hjælper det også.

Motion og træning

Sørg for dagligt at få ca. 45 minutters motion hver dag. Motion behøver ikke være løb, cykling eller fx et ½ marathon. Det kan være en rask gå tur.

Gå ud i luften

En tur ud i luften har mange gode indvirkninger. Sollys er rigtig godt mod tristhed og depression men også fantastisk til dit immunforsvar.  Sollys er med til at danne Serotonin som er et humørstof der gør os gladere. Det er ikke vejret der er dårligt, kun påklædningen.

Spis bær, frugt, grønsager

Spis masser af bær, grønsager, frugter, nødder, fede fisk og masser af gode olier. Undgå kager, fede mælkeprodukter, sukkerholdige madvarer og e-numre.

Hvis du hurtigt vil have hjælpe dit immunforsvar skal du spise avocado, hvidløg, blåbær, grønkål, gulerødder og spidskål.

Drik et glad vand

Du skal drikke mellem 2 og 2,5 liter vand om dagen.  Er kroppen dehydreret har kroppen ikke så let ved at opdage forstadier til infektioner og virus. Det er vigtigt ikke at drikke for meget vand, da du let kan komme til at skylle vigtige vitaminer og mineraler ud.

Masser af vitaminer

Spis en god multivitamin med dokumenteret optagelighed.

Vær social

Det at komme ud blandt venner gør, at dit immunforsvar bliver stærkere. Jo flere venner  du møder fysisk, jo stærkere er dit immunforsvar.

En god kop te

Grøn og sort te indeholder antioxidanter som også er godt. Så drik gerne en kop eller to om dagen.

God mundhygiejne

Børst tænderne 2 gange dagligt. Mange bakterier og potentielle virus opfanges i munden og transporteres videre til andre del af kroppen. Ved god mundhygiejne er du med til at forbedre immunforsvaret.  Husk at gå til tandlægen.

Har du brug for hjælp til at finde ud af hvorfor du blive ved med at være syg, kan du læs mere ved at følge linket behandlinger eller læs andre emner på min blog.