Forskel på træthed og det at være træt – er der en forskel?

Kender du det, at du føler en ugidelig dvaskhed, hvor du ikke kan tage dig sammen til at gøre noget?
Du har en følelse af at have bly i benene og mangler energi til at træffe de sundere valg og slet ikke orker at træne?
Hvad er det der gør, at du bliver trætte og oplever nogle af ovennævnte symptomer?
Det er der mange grunde til.
Træthed skal ses om et tegn på at ikke alt er som det skal være. Der er mange årsager til træthed og det er derfor vigtigt at få undersøgt hvorfor man er træt.
Der er forskellige opmærksomhedspunkter i forbindelse med træthed. Der kan ligge en sygdom bag, som gør at man bliver træt. Det kan fx være blodmangel, tarmsygdomme som nedsætter næringsoptagelse.
Andre årsager kan også være forskellige infektionssygdomme. I alle tilfælde af træthed er det vigtigt at opsøge læge.
Når lægen er opsøgt og der ikke er sygdom eller infektion tilstede, hvad kan du så selv gøre for at komme trætheden til livs?

Hvorfor

Kroppen har brug for at sove 7-9 timer sammenhængende i et mørkt rum. Søvnen er livsvigtig og en vigtig forudsætning et godt helbred, fysisk og psykisk velvære. Indarbejd en fast rytme med søvnen. Kroppen vænner sig hurtigt til det nye.
Stress er også en faktor der spiller ind i træthed. En stresset krop arbejder højtryk og bruger derfor de livsvigtige vitaminer og mineraler kroppen eller skal bruge til at holde sig i gang. På den måde bliver kroppen træt og har svært ved at fungere optimal. Energien forsvinder. Fokus her skal være at få kigget på om der er mulighed for at ændre på tingene. Søg hjælp hvis det er nødvendigt.
Træthed kan også være et daglig indtag af sukker, alkohol, energidrikke eller kaffe. Den energi der kommer med sukker er meget kortvarig og energien falder hurtigt igen.

Hvad kan du gøre

Motion er også et godt indspark til at komme trætheden til livs. Motion handler ikke om at løbe et halvmaraton om ugen eller lave ekstrem sport, men om at komme ud og gå en tur hver dag på en halv times tid, for at får frisk luft og bliver blæst igennem (specielt i øjeblikket). Det er godt for både stress niveau, men også for søvnen.
Det mad du spiser har selvfølgelig også stor indflydelse på vores træthed. Får kroppen ikke de byggesten der skal til for at den kan opretholde en god form, bruger kroppen af de næringsstoffer der er tilgængelig og på den måde tømmes vi for energi.
Masser af grønsager, drik masser af vand, spiser fiberrigt, fuldkornsprodukter og få det rigtige fedt er gode råd til at opretholde kroppens energi.
Et stærkt vitamin- og mineralpræparat kan være en hjælpe i en månedstid.

Træthed eller træt

Ordet træthed bruges i medicinsksammenhæng og træt bruges i generelle sammenhæng.
Ud fra ovenstående er der ikke forskel  på det ene eller det andet.
Kan du ikke slippe af med trætheden, og vil du gerne have hjælp til at finde den bagvedliggende årsag, så tag fat i mig med det samme – jeg hjælper gerne.
Vil du vide mere om hvad jeg kan gøre for dig og dit helbred, så læs mere ved at følge med her behandlinger eller læs et af de mange indlæg på min blog.

Følg med på Facebook eller Instagram

dreng_der_sover