Energien kom tilbage

Bare tanken

Energien som jeg aldrig troede jeg kunne få ved at gennemføre en juicekur. Bare tanken om, at jeg ikke skulle have mad, gjorde at jeg allerede inden, tænke at det ikke ville lykkes. Tanker har meget magt over en.

Nå, men jeg gjorde det og overlevede. Jeg har været på juicekur i 3 dage. Det er helt fantastisk og superlækkert. Jeg er kommet ud på den anden side med lyst til at fortsætte og erstatte nogle af måltiderne med juicer og smoothies.

Hvorfor var det nu jeg gjorde det?

Jo, jeg har været syg af flere omgange med influenza og feber. Jeg har været træt, sukkerafhængig og faldet i hul, hvad angår min mad.  Jeg har spist usundt, ikke haft fokus nok på de sunde fødevarer. Det manglende fokus har bevirket, at jeg har været træt, uoplagt, ikke haft energi til at gøre det jeg gerne vil og ikke mindst spist en masse som ikke har været godt for min krop. Mit immunforsvar har været helt nede.

Jeg har valgt at tage 3 dage på juice og smoothies, men man kan sagtes tage flere. Det tænker jeg, at prøve næste gang, nu jeg ved, at det ikke er så besværligt som det umiddelbart lyder til.

Hvad oplevede jeg

Undervejs på de her 3 dage har jeg oplevet, at jeg den første dag havde det supergodt. Jeg sørgede for at lave de 4 juicer jeg skulle have i løbet af dage fra morgenstunden, så de var klar når jeg skulle have dem, og så lavede jeg de 2 smoothies når jeg skulle bruge dem. Det kræver mange grønsager og frugt. Jeg brugte ca. en lille time på at forberede grønsager og lave alle juice til hele dage.

Anden dagen begyndte jeg at få hovedpine. Super godt tegn på at jeg er ved at komme ud af den sukker afhængighed jeg havde fået. Det var lidt hårdt, men det gik hurtigt over. Heller ikke her var der problemer med ikke at få mad. Jeg lavede ovenikøbet mad til manden uden at det generede mig. Som en sikkerhed lavede jeg frikadellerne uden mel og mælk, hvis jeg skulle falde i. Jeg havde sovet rigtig godt, hvilket også er med til at der er mere energi.

Tredje dagen har været superdejlig. Der har slet ikke været nogle tegn på sult, ingen hovedpine og igen har jeg sovet godt. Jeg har ovenikøbet ”glemt” to juicer i løbet af dagen.

Jeg har til min madpakke lavet et par juicer og vil også tage en smoothies med, for at se om det kan fungere, når jeg er på arbejdet også. Jeg har dog taget lidt humus, peberfrugt og gulerødder med for en sikkerheds skylde.

Hvad så nu

Efter denne kur vil jeg forsøge at undgå for meget kød (okse, svinekød) det næste stykke tid. Jeg vil bruge mere fisk og kylling, men i meget begrænset omfang. Jeg har en følelse af let hed i kroppen.

Er jeg ved at blive vegetar? Nej det tror jeg ikke, men de her juicer og smoothies har bare gjort så meget godt for mig, at jeg tænker det skal fortsætte i et omfang der kan passe ind i hverdagen.

Hvor fik jeg ideen og opskrifterne fra? Jeg har på et tidspunkt købt bogen Juice & Co. af Louise Lorang og tænke, at der måtte være noget i den jeg kunne bruge. Jeg fandt hendes endagskur og fulgte den. Den første dag lavede jeg de juicer og smoothies hun anbefaler, men de to næste dage lavede jeg nogle gengangere ud fra opskrifterne og ellers tilføjede jeg lidt mere og fandt nogle nye.

Jeg er specielt blevet fan af Green Greenie som er en smoothies, meget fast, med avocado, frisk spinat, grønkål og bredbladet persille med lækker topping på af Chiafrø, sesamfrø og afskallede hampefrø. Jeg vil bruge den som morgenmad fordi den mætter godt.

En anden yngling er persille power, som er en juice med bredbladet persille, citron og æbler. Det er en som vil gå igen og måske udvides med basilikum og andet jeg nu kan finde på.

Jeg har brugt hendes opskrifter og den plan der var på en endagskur i bogen,  for et sted skulle jeg jo starte.

Så, hvis du føler dig træt, uoplagt, mangler energi og måske gerne vil tabe dig og slippe ud af den uhyggelige sukker trang mange af os døjer med, så kunne en juicekur måske være en ide.

Det har hjulpet mig.

 

Som Biopat/Naturopath kan jeg hjælpe dig med at finde den rette kost til et sundere liv. Du kan læse mere om hvordan jeg som Biopat/Naturopat arbejder her